Monday, August 27, 2018

Utopia-dystopia

Utopia–dystopia
6.-29.9.2018
Galleri Rantakasarmi
Suomenlinna C1, 00190 Helsinki
rantakasarmi@helsingintaiteilijaseura.fi
Aukioloajat:
ti-to 12-17.30, pe-su 11.30-16

Utopia–dystopia on Outimaija Hakalan ja Kalle Mustosen yhteisnäyttely, jossa Suomenlinnan Rantakasarmin saleihin rakentuu ihmiskunnan tulevaisuudenkuviksi sekä katastrofin jälkeinen dystopia, että toivoa antava utopia oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta.


  Reset on Kalle Mustosen uusi installaatio, jossa esittävät elementit on jätetty sivuun ja kokemus perustuu tunnelmaan. Installaation pääelementteinä ovat pyörivä valomajakka, suriseva muriseva audiopallo, hapetetut maalauspohjat ja savukone. Äänilähteinä toimivat kelanauhuri, c-kasetti ja Arduino-pohjainen syntetisaattori. Äänitteissä kaikuvat muistot Manhattanin kaskaista, Kökarin kotiseutumuseon savikiekoista ja Mäntän tehtaiden huminasta.
Reset eli nollaus viittaa katastrofin jälkeiseen aikaan, vuoteen nolla, tyhjään limboon, jossa vain koneet ovat jääneet surisemaan kunnes sähkö katkeaa ja akut loppuvat. Visuaalisissa elementeissä voi lukea vaikutteita kuvanveistäjä Tom Sachsin tee-se-itse-rakennelmista ja äänen inspiraationa on ollut David Lynchin sähköhäiriöinen äänimatto.


No comments: