Saturday, July 12, 2014

Gnomestudies - Little Dervish @ Studio Mustanapa, Rovaniemi

Näyttelyn julisteet on käsinmaalattuja, koska printtaaminen on tylsää

Taiteilijan nimi: Kalle Mustonen

Näyttelyn nimi: Gnomestudies - Little Dervish

Studio Mustanapa 19.7. - 6.8.2014

Studio Mustanapaan avautuu kuvanveistäjä Kalle Mustosen installaatio Little Dervish, joka on osa Gnomestudies-projektia. Vuonna -79 syntynyt Mustonen on hiljattain muuttanut Helsinkiin, mutta työskentelee edelleen kotikaupungissaan Lahdessa

Little Dervish on katsojan tilaan astuessa aktivoituva hypnoottinen installaatio, jossa pieni puinen puutarhatonttu pyörii paikallaan hyppivän vinyylin soidessa. Parin sekunnin toistuva pätkä Volgan lauttareista muuntuu mahtipontiseksi mantraksi. Sisällöltään teos on silkkaa dadaa länsimaisen puutarhatontun yhdistyessa lähi-idän uskonnolliseen hurmioon ja Venäläiseen kansanlauluun.

Näyttely on ensimmäinen osa Gnomestudies- sarjaa, jossa Mustonen tutkii puutarhatonttuja. Non-sense sisältö antaa itse välineelle ja ilmaisulle enemmän tilaa. Tutkimukset huipentuvat keväällä 2015, kun 8-metrinen puinen puutarhatonttu näkee päivän valon. Ateistina Mustonen pyrkii kokonaisvaltaisilla installaatioilla lähelle uskonnollisen kokemuksen kaltaista tilaa.  

Teollisuusromantikoksi tunnustautuva Kalle Mustonen valmistui kuvanveistäjäksi vuonna 2004 Lahden taideinstituutista. Hänen kuolemasta ja populaarikulttuurista ammentavia veistosinstallaatiota on nähty muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla, Ars Auttoisissa, Oranki Art'ssa ja Helsingin Taidehallin Nuorten näyttelyissä. Rovaniemen näyttely on Mustosen 16. yksityisnäyttely.

Avajaiset pe 18.7.2014 klo 18 –20

Taiteilija on lehdistön tavattavissa ripustuksen yhteydessä 18.7.2014 klo 14-16

Tervetuloa!

Avoinna: ti-to klo 12–18, pe klo 11–17, la klo 12–16, sunnuntaina ja maanantaina suljettu

Lisätiedot:

Lapin Taiteilijaseura

Kairatie 3, 96100 Rovaniemi, puh. 050 406 3632

www.lapintaiteilijaseura.fi

No comments: