Sunday, August 01, 2010

Kalle Mustonen ja Jaakko Tuomainen: Paperihommia ja puupinoja

Galleria oyoy’ssa 5.-18.8.2010

  Galleria oyoy’n kolmannessa näyttelyssä Jaakko Tuomaisen paperitöiden kuvatulva kohtaa Kalle Mustosen kasautuneet puuveistokset. Tila otetaan reippaasti haltuun ja tekijöiden ripustukset limittyvät kokonaisuudeksi. Ikkunaan projisoituu Mustosen veistoksiin perustuvia animaatiopätkiä, jotka toimivat yleisön sisäänheittäjinä.
  Tuomaisen teoksissa voisi luulla koko paperisen tuotannon olevan mukana, eikä tästä kaukana olla. Viivojen, töhryjen, tahrojen ja satunnaisten sanojen kokonaisuudesta koostuu eräänlainen mind map-installaatio tekijänsä kokemusmaailmasta.
  Mustosen puupinot ovat luonnoksen kaltaisia vapaalla kädellä veistettyjä. Kuin pilviä katsellessa, jää muodon tunnistaminen katsojalle. Pinoista löytyy kuitenkin toistuvia viittauksia ihmiskalloon. Tekijälle itselleen kasat edustavat kasautuvia huolia ja kiireitä, jotka pieniin pinoihin jäsenneltynä tuntuvat kuitenkin ylitettäviltä.
  Molemmat taiteilijat ovat valmistuneet Lahden Taideinstituutista, Mustonen ‘04 ja Tuomainen ‘09, ja ovat toistaiseksi jääneet Lahteen työskentelemään. Mustonen on toteuttanut teokset Hämeen taidetoimikunnan työskentelyapurahan turvin.

Galleria oyoy
Päijänteenkatu 3, Lahti
Ke-Pe_14..20.00
La-Su_11.-17.00
Ma-Ti_suljettu

avajaiset keskiviikkona 4.8. kello 18, tervetuloa